Pozvánka na setkání kamenářů (vyřezávání podložek) a nedělní seminář

napsal Marek Pišl dne 9. 1. 2013

Zveme Vás na sobotní setkání kamenářů, kde se budou vyřezávat podložky pod kameny stačí si jen přivézt kámeny –  v sobotu 12.1.2013 od 10 hodin a v neděli se bude konat pravidelný nedělní seminář kde se tvarují donesené vaše rostliny..
.
.

.

.
Letošní první setkání sběratelů a příznivců umění suiseki proběhne v Libčanech v sobotu, dne 12. ledna 2013. Ve čtvrté lodi skleníku bonsai centra se setkáme netradičně již v 10 hod. Tímto se omlouváme čtenářům časopisu Bonsaje a japonské zahrady, kterým byl začátek sobotního setkání avizován na 14 hod.

Programem akce bude tentokrát praktický seminář tvorby podložek daiza. Účastníci si mohou přinést vlastní, rozdělanou podložku pod suiseki, s jejímž dokončením mu teoreticky i prakticky pomohou přední čeští sběratelé suiseki. V ideálním případě tedy kámen, v dokončené první fázi tvorby dai, zapuštěný do dřeva. Společně budeme řešit realizaci tvaru a detailů podložek a také finální úpravy řezbářského díla. Zváni jsou ale i absolutní začátečníci, kteří nemají žádné zkušenosti s tvorbou podložek a chtěli by si vytvořit vlastní dai. V takovém případě je ale nutné, přinést si vlastní dřevo a nářadí.

Akce je volně přístupná (VSTUP ZDARMA) všem a počet účastníků setkání je omezený kapacitou čtvrté lodi libčanského skleníku.

Těšíme se na shledanou!

T. Homola, generální sekretář ČAS

Napsat komentář

TOPlist