Bonsajová škola Koryuu Kai zahájila svou výuku v Libčanech

napsal Marek Pišl dne 12. 11. 2013

pix
Reportáž z první lekce, která se konala v sobotu 9. 11. 2013 v Bonsai centru Libčany…

Trochu netradičně, otevřením šampaňského na přípitek, zahájila svou první sezonu bonsajová škola Koryuu Kai, kterou pro své žáky otevřel ve spolupráci s Jaroslavem Pišlem z libčanského bonsai centra Milan Karpíšek, mladý, perspektivní demonstrátor, pracující nejen u nás doma, ale i v cizině. A z čeho jeho filosofie vychází?

Základní motto najdeme na stránkách www.bonsai-skola.cz, kde se píše: „Mnoho bonsajistů převzalo názor, že krásné bonsaje dosáhnou hlavně díky tvarování. Nejlépe, aby před nimi hned po prvním tvarování stál již hotový strom. Bonsajová škola by chtěla tento názor vyvrátit. Tvarování je důležité, ale při péči o strom bychom ho neměli řadit na první místo. To, čemu se budeme v bonsajové škole věnovat především, je pěstování. Kondice stromu je nejdůležitější.

Bonsajová škola se opírá o postupy a techniky, které byly převedeny z japonské školy do evropských podmínek, a to hlavně díky Nobujuki Kajiwarovi a Juraji Marcinkovi. Na základě jejich více než desetileté spolupráce se vyvinuly pěstební techniky, které si každý návštěvník bonsajové školy vyzkouší v praxi. Všechny lekce budou tématicky dané a budou probíhat v momentě, kdy je důležité vykonat práci na stromě, která je pro jeho vývoj důležitá“.

A jak první lekce zaměřená na odlistění bonsají, zpětný střih a vytváření struktury větví stromu vypadala? Prosím, podívejte se:

Další výuka je naplánována na sobotu 11. ledna 2014.

 

 

  1. 2 komentářů ke článku “Bonsajová škola Koryuu Kai zahájila svou výuku v Libčanech”

  2. Dobrfd den,kroužek Tvoředlek je určen pro předškolned děti a rodiče, schůzky se konajed v ponděled 9.00 – 9.45 hod., prvned schůzka je 11.10.2010.Rodiče pracujed s dětmi, ktere9 se s jciejh pomoced učed jednoduche9 modelovaced techniky a vytve1řed vfdrobky. Jedne1 se o 3 měsedčned kurz , poplatek je 500,-KčV předpadě Vašeho ze1jmu prosedm o vyplněned a doručened přihle1šky.Každfd přihle1šenfd fačastnedk me1 možnost si pre1ci v keramicke9 dedlně neze1vazně vyzkoušet a pak se rozhodout, zda bude kurz navštěvovat.

    Komentoval Ramao - 12. 11. 2015

  3. Holy smokes, that is a lot of travelling and good for you! I have to praise people for just going with it in life. So glad you love Vancouver, we moved to Montreal, but loved the time we had in Vancouver so much. I hope you have already checked out the roundhouse for all things baby related, Fit4two and checked out Saf and Benjamin for great stuff, that is, if you are living downtown?!

    Komentoval http://www.sdelaempozdravlenie.ru/ - 28. 4. 2016

Napsat komentář

TOPlist