Pozvánka na setkání kamenářů

napsal Marek Pišl dne 7. 1. 2014

pix
Setkání se uskuteční na obvyklém místě, ve čtvrté lodi skleníku libčanského bonsai centra, v neděli, dne 12.1.2014, mimořádně již od 10.00 hod.

Hlavním bodem setkání bude unikátní seminář, týkající se aranžování suiseki na suibanech (keramických, zevnitř glazovaných nízkých miskách bez drenážních otvorů).

Garanty a lektory semináře jsou přední osobnosti české suiseki scény – mistři bonsajové a suiseki keramiky ak. mal. Vlaďka Kuřátková, ak. mal. Milan Klika, prezident ČAS a průkopník umění suiseki v ČR Karel Šerák a prezident ESA Ing. Igor Bárta. Seminář bude sestávat z praktických ukázek prezentací krajinných kamenů na suibanech, doplněných teoretickými znalostmi, poznatky a zkušenostmi přednášejících.

Předběžně byla s oběma keramiky domluvena i možnost zakoupení suibanů z jejich dílny, vzhledem k okolnostem to ale ve chvíli vkládání pozvánky na akci nemohu garantovat. Detaily budu vědět v pondělí, 6.1.2014. Využijte tedy po tomto datu níže uvedeného kontaktu, máte-li předběžný zájem o zakoupení suibanů od mezinárodně úspěšných autorů.

Na setkání sběratelů proběhne rovněž losování kamenů pro letošní ročník oblíbené soutěže ve tvorbě podložek daiza – Suiseki Cupu 2014. Pro tento ročník budou k dispozici soutěžícím kameny z brněnska, poskytnuté známým popularizátorem bonsajistiky a porotcem soutěže Bonsai Cup, panem Daliborem Pavlarem. Finále soutěže proběhne jako obvykle v říjnu. Využijte možnosti změřit vaše tvůrčí síly s ostatními autory podložek a získat do sbírky suiseki zajímavý přírůstek!

V rámci setkání sběratelů také vystoupí pánové Šerák a Bárta. Informovat budou především o chystaných akcích, lokálních, národních a mezinárodních výstavách suiseki. Rovněž budou upřesněny termíny a témata dalších letošních setkání „kamenářů“ v BC Libčany, především únorového semináře tvorby „lotosových“ podložek pod vedením pana Jana Veselého.

Celá akce je přístupná všem zájemcům, počet účastníků je omezen kapacitou 4. lodi skleníku.

Těšíme se na setkání s vámi!

T.Homola, 608 819 582, homola@ef.jcu.cz

Obrazové materiály pozvánky poskytli:
www.bonsaicentrum.cz
serak-suiseki.com

Napsat komentář

TOPlist