Soutěž ve vyřezávání podložek pod kameny (suiseki)

napsal Marek Pišl dne 21. 9. 2010

pix40Zveme vás na soutěz ve vyřezávání podložek pod kameny SUISEKI CUP 2010, která se koná 10.října 2010

Se zajímavou akcí, která by měla sloužit k další propagaci umění suiseki, přichází Bonsai centrum Libčany. Jedná se o soutěž ve zhotovení dřevěné podložky dai pro suiseki.

Podmínky a pravidla jsou velice jednoduchá, podobná Bonsai Cupu:

a) chtete-li se soutěže zúčastnit, musíte si nejprve obstarat kámen. V letošním 1. ročníku budou k dispozici biseki (viz obrázky), velikosti mame (tyto jsou veliké kolem 5 – 7 cm). Je to z toho důvodu, že jsou sběratelsky velice atraktivní a vzhledem k jejich velikosti se s nimi bude i dobře pracovat.

Kameny se budou losovat na letošním setkání sběratelů suiseki, které probělo v sobotu 12. září v Libčanech a nebo si jeden kámen můžete po zaregistrování na mailu info@bonsaicentrum.cz nebo telefonu 495 585 430 nechat zaslat poštou.

b) vaším úkolem bude zhotovit doma podložku dai a kámen buď osobně přivézt do Libčan v neděli 12. října 2008 (v tento den se koná Bonsai Cup a v rámci jeho programu budou vyhlášeny i výsledky této soutěže) nebo ho do 10. 10. 2010 zaslat zpět v malém balíčku poštou na adresu Bonsai centrum Libčany, Jaroslav Pišl, 503 22 Libčany u Hradce Králové č. 137. Na obal nezapomeňte připsat heslo SUISEKI CUP.

Pokud budete kámen zasílat poštou, je potřeba nějakým vhodným způsobem označit polohu biseki v dai tak, aby ho pořadatelé umístili do podložky správně.

c) v rámci programu Bonsai Cupu ohodnotí vaši práci odborná porota, která následně udělí první, druhé a třetí místo. Tyto medailové pozice budou samozřejmě honorovámy zajímavými cenami.

d) případné dotazy směřujte přímo do Bonsai centra Libčany na výše uvedený telefon a mailovou adresu.

Dobrá zpráva nakonec: pokud bude mít soutěžící zájem, může si po skončení celé akce kámen samozřejmě zdarma odnést a zařadit ho do své sbírky. Pokud ne, bude suiseki nabídnuto k prodeji.

Těm, co kámen a podložku zašlou poštou, pošle po skončení soutěže exponát Bonsai centrum Libčany taktéž poštou domů.

Seznam přihlášených:

Jméno vylosovaný kámen
Simonová Hana 13
Křížová Hana 8
Pošvař Miroslav 20
Veselý Jan 2
Zmrzlá Kateřina 9
Zmrzlá Marie 11
Šneberger Jaroslav 24
Popek Tomáš 15
Kment Miroslav 14
Muzikant Oldřich 23
Vaculová Marie 10
Vaculová Dominika 12
Homola Tomáš 27
Vlková Kristína 39
Kříž Zdeněk 30
Bělohlávek František 6
Zábojník Slavomír 3
Zábojníková Iva 4
Novotný Jaroslav 1
Malata Jiří

Napsat komentář

TOPlist